De perfecte karperfoto maken met deze tips

Nadat jij die prachtige karper hebt gevangen, wil je deze natuurlijk wel even op de foto zetten. Zo kun je later ook genieten van die mooie vangst. Als je een goede foto wilt maken, moet je wel aan een aantal punten denken. Om jouw foto net een beetje dat ‘’extra’’ te geven, hebben wij de beste karperfoto tips voor je uitgezocht.  

Kies je locatie 

Als je een goede stek hebt gevonden, is het altijd handig om van tevoren te kijken waar je je vangst wil fotograferen. Kies voor een neutrale achtergrond, zonder tenten, auto’s en fietsen of een drukke weg. Met een rustige achtergrond in de natuur komt de karper die jij hebt gevangen veel beter naar voren. Voorbeelden van mooie achtergronden zijn rietkragen, een mooi wateroppervlak of bomen en struiken. 

Kies een camera 

De meeste camera’s maken tegenwoordig best mooie, kwalitatieve foto’s. Het is dan ook niet altijd nodig om een dure camera aan te schaffen. Toch beschikken camera’s als een spiegelreflex of een systeemcamera over meer instelmogelijkheden dan een normale, compacte camera. Compactcamera’s zijn dan wel gemakkelijk mee te nemen en eenvoudig te bedienen, het is niet mogelijk om de lenzen te verwisselen en de instelmogelijkheden zijn beperkt. Spiegelreflexcamera’s beschikken hier wel over. Ook zijn deze camera’s een stuk sneller en hebben ze een betere beeldkwaliteit. Dit kan vooral van pas komen bij zonnig of regenachtig weer. Ook voor een systeemcamera betaal je misschien iets meer, maar ook deze camera beschikt over een hoge beeldkwaliteit en is eenvoudig in gebruik. Ook zijn voor beide soorten camera’s diverse lenzen verkrijgbaar.

Tips 

Om een zo mooi mogelijke foto te schieten, hebben wij nog een aantal overige tips voor je. Zo is het altijd handig om een statief te gebruiken, zodat je beter kunt focussen. Vis jij vaak alleen? Dan is een statief met afstandsbediening helemaal onmisbaar. Zorg altijd dat de vis het hoofdonderwerp is en dat je de foto maakt met een afstand van tussen de 1 en 2 meter. Probeer de vis niet te ver naar voren te houden, want dat zou geen goed beeld van het ‘’echte’’ formaat van de vis geven. Een andere tip is om niet tegen de zon in de foto te maken, het wordt hierdoor een stuk lastiger om de vis te fotograferen. Daarnaast is het verstandig om een sd kaart te kiezen met voldoende opslagruimte, zodat je genoeg foto’s kunt maken. Verwijder de foto’s die niet goed zijn gelukt, zodat je weer meer opslagruimte creëert. Last but not least, houd de karper niet te lang op de kant en zet het zo snel mogelijk weer terug!